понеділок, 4 лютого 2013 р.

Сергій ДЕРГУНОВ: «Реформування - це система дій і важливо звіряти ці дії з реальністю»

Фото: http://donoda.gov.ua
Джерело: Донецька ОДА

Питання реформування системи охорони здоров'я в місті Новогродівка стало основним у ході виїзного засідання регіонального комітету з економічних реформ, яке пройшло сьогодні під керівництвом першого заступника голови Донецької облдержадміністрації Сергія ДЕРГУНОВА.

У засіданні також взяли участь заступник голови-начальник головного управління охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації Олена ПЕТРЯЄВА, заступник голови Донецької обласної ради Ігор КОВАЛЬ, Новогродівський міський голова Олександр АНТОНЕНКО.

У рамках робочої поїздки Сергій ДЕРГУНОВ та Олена ПЕТРЯЄВА відвідали Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Новогродівка, оглянули дитяче відділення міської лікарні і ознайомилися з роботою медичної лабораторії.

Відкриваючи засідання, перший заступник губернатора акцентував увагу присутніх на тому, що під час реформування системи охорони здоров'я головним завданням, перш за все, є забезпечення населення якісним і сучасним медичним обслуговуванням.

В ході засідання його учасники обговорили питання реформування системи охорони здоров'я в місті і роботу Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Під час спілкування з представниками ЗМІ, Сергій ДЕРГУНОВ зазначив, що виїзні засідання пройшли вже в шести містах області. «Це є своєрідним моніторингом ситуації. Побувати на місцевості і подивитися, як у реальних умовах реалізується дана система, краще, ніж сто разів про це чути. Адже реформування - це система дій і важливо звіряти ці дії з реальністю», - сказав перший заступник голови.

Зі свого боку Олена ПЕТРЯЄВА зазначила, що Центр первинної медико-санітарної допомоги в місті розпочав роботу з 1 січня 2012 року, і за один рік неможливо вирішити всі виникаючі проблеми. «Ми не критикуємо місцеву владу, ми зібралися сьогодні для того, щоб акцентувати увагу на тих проблемах, які виникли в ході реформування і намагаємося їх усіляко вирішити. У цілому первинна допомога в місті вже повністю сформована, процес запущений і в цьому відношенні пробуксовка системи охорони здоров'я не відбулася. Що не може не радувати», - підкреслила Олена ПЕТРЯЄВА. 

За матеріалами Управління інформаційної політики та з питань преси Донецької облдержадміністрації

Немає коментарів: